...visiblers...

March 31, 2010

Bila Zink Berdetap...

La La La La,
Aku pening kepala,
Badan lemah bagai nak gila,
Ini semua engkau punya angkara,
Mengantuk je kerja...

Adeyh,
Arini hujan lagi,
Ak dengar jerit budak,
Huha Huhe Huhi,
Gembira sekali,
Aku kat atas ni,
Sungguh tak hepi...

Ala,
Balik kampung sekali sekala,
Rumput hijau sihat sejahtera,
Kosong itulah angka,
Yang tinggal kecik-kecik saja...

Hmmm...
Dekat sini dok hujan saja,
Dah 2 3 hari aku kat atas ni tak buat apa,
Hasilnya dok pning kpala,badan lesu lesa,jiwa kacau bagai nak gila,
Arggghhhh,
Aku nak main bola!!!

March 19, 2010

Europa League..Liverpool bertemu siapa???



Inilah pasukan yg bakal ditentang oleh Liverpool pd suku akhir Europa League..Bolehlah dikatakn undian yg agak baik memandangkan xder pasukan yg mudahpon,Fulham,VALENCIA,ATLETICO,Wolfsburg,Hamburg,Standard de Liege..Hehehe..kalau dpt 2 team yg huruf besar tu kt stage ni lg truk..hahaha..papepon antara 2 team itulah yg bkl Liverpool tentang pada Semi nnt sekirany berjaya melepasi halangan berpagar Benfica..perlawanan pertama akn diadakn di Estadio da Luz pada 1 April,dikuti di Anfield seminggu kemudian...Harapan ak Liverpool akn ke Hamburg utk final...tp dgn Torres n Reina on form,no hal lah!!!Insya Allah...

TORRES IS BACK!!!!!!!!!!!!!



Torres scored his 17th goal in just his 27 games this season!!!He broke his European duck too after last scored against Chelsea in the UEFA Champions League Quarter Final first leg on April 8. Can you imagine what it would be like if he is fit all season???

March 16, 2010

Antara Alonso, Aqua dan Lucas....

Liverpool.Liverpool...hahahaha...setelah beberapa games yg mengecewakan dgk kkalahan yg xbleh dtrima,cara permainan yg skadar mghantar bola ke sepelusuk padang,akhirny, akhirny....game smlm lwn Portsmouth mrupakan plwanan plg terbaek yg ditonjolkan Liverpool season ni...permainan yg cantik serta sexy,hahaha...Torres, Aquilani, Maxi, Gerrard, Johnson n Babel,xberenti2 mgacau kubu lwn..hahaha...apa yg ak nk timbulkan kt cni adalah antara Alonso, Aqua n Lucas,apa perbezaan dorg???haha,tak dpt dnafikan,ksemuany world class,cuma mgkn Lucas je yg kureng cket kot dklgn pnyokong Liverpool kerana corak permainan dy yg agak defensif n mentaliti tu dh tntulah sama dgn Mascherano.Jd apa yg mmbezakn dorg nih??yes,Alonso ni dari segi hantaran,accuracy n vision mmg sgt terbaek a..tp bla dtgk blk game smlm..nmpkny Aquilani pon bleh buat,tp yg berita baikny,Aquilani ni lbh berlari n agk laju cket kalau nk compare dgn Alonso,lg satu,heading dy ni okeh cket kot...dr segi shooting pon bleh thn jgk mamat Italy nih...Lucas plak agk defensive,jd dgn kaadaan n situasi bolasepak skrg yg cenderung utk mnonton plwnn yg mghiburkn dh tntu a dy ni mnjd pmain yg kureng sket apatah lg dh ader Mascherano..yer a,nk mng kne ader gol,nk gol kne a cipta pluang...kalau ak jd manager,ak akn mula dgn Aquilani-Mascherano utk cari gol n defend n bla dh leading n thn lead tu,baru a Lucas nih dmasukkn utk mnukar team kpd mod defensif...jd Aquilani pon dh score first gol dy utk Liverpool n maen 90 minit dy yg pertama utk Liverpool,jd harap2 ini akn berterusan n lg byk gol akn dy sumbangkan.Mnyokong team bola ni bleh mmbuatkan org tu xsedap hati n hari2 dy jd xbest kalau team tu maen buruk n kalah plak,jd ak taknak a ini berlaku kt aku lg,biarlah game Lille tu yg last ak down,huhu,Aquilani!!!Il Principino!!!The New Kop Idol!!!

March 10, 2010

Lagu Besh~~~~~

Hahaha..kali ini ak nk perkenalkan satu lg lagu zaman kegemilangan Rock Kapak dlu2...dnyanyikan oleh grup yg agak otai gak,Blackrose,trimalah...

PENANTIAN

Dikamar ku menyepi
Hanya lilin menerangi
Beginikah seksanya
Hidup dalam penantian
Ditabir tirai malam
Ada insan kesepian, keseorangan...

Dan setiap detik yang ku lalui
Seluruh malam ku membisu
Tetap setia menantimu
Bayanganmu entah di mana

Mengapa harus kita ditemukan
Di saat jiwaku keresahan
Apakah aku satu persinggahan
Mengubat rindu... oh...

Kau dahagakan...
Ku kehausan...
Setitis rasa
Pada bayangan yang tak pasti... oh...

Kau nyalakan perasaan
Mengukir kemesraan
Mungkinkah ada sinar
Bersama impianku

Dah telah ku duga
Suasana keindahan seketika
Aku tetap menanti mu

Kau dahagakan...
Ku kehausan...
Setitik rasa... oh...
Aku tenggelam...
Kehampaan...
Keseorangan...

Mana sinaran ?...
Terangilah hidupku
Tak sanggup lagi... aku... sepi..

video

March 5, 2010

Lagu Besh~~~~~

Hahaha...mulai skarang ak rasa ak nk pknal lagu2 besh plak a kt blog ak nih..hahaha..so tuk starting lagu yg terpilih adalah ciptaan arwah JS Kevin.JS Kevin ni kalo korg nk tau mmg byk lagu2 best dy create espcially yg ak tau dy byk wat lagu utk XPDC a,hehe..so lagu first kali ni adalah nyanyian kumpulan legend melayu kita....trimalah...

MISTERI MIMPI SYAKILLA

Dimanakah menghilang
Diriku sendiri
Hanyut dalam bayangan
Sebuah misteri

Harum tiada wajah
Mengelilingi aku
Dengan suasana
Yang terharu

Lukisan impianku
Gambaran dimana
Cuaca yang begini
Apakah mahunya

Aku hanyalah aku
Nyanyi lagu yang rindu
Lemah langkahku mengejarmu

Bila pun engkau menjelma
Disini aku berdiri
Ku menanti
Walau hilang ceritamu
Di hati tetap abadi
Sentuhanmu

Mana Syakilla
Siapa Syakilla
Aku pun tak tahu
Oh Oh..
SYAKILLA...

video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...