...visiblers...

April 29, 2010

Pertunjukan Harimau


Ketap2...tgn aku mnari2 atas keyboard laptop..tgn dok mengodek,mata dok mgadap fb jer,haha...standard a tu,fb...trbukak sntiasa,bangun ja fb,bangun ja fb,mmg kuat btoy fb ni pny impak,kalau dy cas ni,dh kaya dh owner dy,haha...fb ni kalau ikutkan dh xdak apa nk wat pon,dh blur pon nk wat apa,tp yg heranny,mest akn ada aktvt tu,hahaha,mcm otomatik je reactn tu,jd apa yg ak wat bla dh xdak tujuan,ha,ni lah dy,usha2 fb org,fikir material2 untk mnyampukla,hahaha,itulah dy n utk pgtauan,itula keja ak..jd...bla dh xtau nk watpa lg,baca la komen org plak,selak pny selak,ak ad trbaca komen dlm pg slh sorg cikgu Seri Perak..ala..skolah ksayangan aku tu...haha..dlm wall cikgu tu ada crita yg ada s0rg makcik mgamuk kt skolah smpy kna pggl polis...hmmm,mcm serius jer...makcik tu kalau mgikut story,sorg mualaf,wat TIGER SHOW free utk warga Seri Perak,n bbudak,suma lari brtmpiaran,hahaha,tglak plak ak,haha,bkn aper,ak dok tringat wajah2 cute bbudak tu lari klam kabut(ceh hampeh btoy ak ni,worst case scenario kowt,nk glak lg????)..makcik tu kna dtenangkan,cikgu2 soh makcik tu paky baju,tp dy ckp "tudung tu xbleh jage dy"....sth mcm tu la yg ak ingat(ak pon bace komen org je)...hahaa...n mnurut prbincangan yg ak bacer dlm wall tu,makin dmarah makin mnjadi2 makcik tu,s0,bbudak sume mmg kne jager rapi a,xleh kuar,cikgu kna ikut...huih..dahsyat2...bygkn laaa...hmmm...tgk,btapa sedeyhny condition bbdk ni nk blaja,b4 ni Teacher Mun ader citer gak kt ak,ader budak kne baling buah mngga dri atas,ish33,truk2...hmmm...dr satu segi mgkn bagusla kalau skolah ni dkkalkn bwh kolong sbb iany ssuatu yg sgt2 unik bg ak,tp dr satu segi...phm2 a...ermmm...terpikir gak ak,adakah pasni aku akan dpt jumpa Haisya,Hafis,Aqil,Erin,dll maen kt taman pmynan kt ctu lps sekolah...hmmm...

bisik2:hahaha...ntah2 makcik ni wat prmohonan scara tersirat nk join Hari Usahawan nnt kot,hahaha...

April 27, 2010

Apa Beza Kentut dengan Malang?

Smlm ak tgk Aquilani main..bila ak tgk Aquilani main,scara otomatisny,smangat ak naik utk main bola...padahal pergelangan buku lali dok sakit xabeh lg..turunla ak..n apa yg aku dpt???nahhh...injury double dpt,tmpt yg sama lak tu..adoihhhhh..dh a dorg nak maen futsal esok..ak siap plan nk maen dh mlm nih..last2..huhu...kalu kita kentut,kita bau n bleh buat2 xbau,tp malang kita xder bauny,hahaha..amender la ak merepek nih?????n utk pgtahuan,Aquilani pon injured buku lali...hehe

April 16, 2010

Meniti Titian Usang



Kertas putih salju
Ku coretkan kedukaanku
Hitam dan kelabu
Adalah warna dalam hidupku

Kejutkanlah aku kawan
Aku sedang bermimpi
Kejutkanlah aku
Yang sengsara dalam sepi

Gementar kakiku
Meniti titian usang
Berdegup jantungku
Apa dapat ku ke seberang

Sambutlah tanganku kawan
Aku takut tenggelam
Sambutlah tanganku kawan
Jurangnya sangat dalam

Jurangnya sangat mengerikan
Ramai yang telah kecundang
Dia sedang menunggu
Untuk memimpinku
Di seberang sana
Adanya cahaya

p/s:Ini lagu Search yer,hehe...indah n mendlmkn lirik dy???

April 13, 2010

Singkat


Desing angin malam,
Bising..
Kipas angin pening..

Kotak panjang hitam itu
Bergegaran
AKu dekat
AKubuka matanya

Oh,
Kau yang datang
Senyumlah aku
Adakalanya aku ingin nangis

Aku mahukanmu
Bila kelilingku hanya hantu
Kaupun sepi;

Aku maukau lari
Bila kau dikumbangi
Kerana aku sakit..

Aku tahu
Kau tak lama
Takkan..

Entah bila
Masa akan menculikmu
Dari aku
Dan membunuhku...

Kau jauhi
Jauhi
Jauhi lagi
Dan aku
Menangis mengenangmu...

Dan saat itu
Aku tahu..
Yang..
Kau bukan milikku..
Tak akan..
Biarlah aku banjir disini,
Dalam Penantian..

April 12, 2010

Mana Lagutu????(mcm nama pemain impot je...)

10 April adalah hari yang agak bersejarah dlm pustaka bolasepak aku.Knapa?Sbb inilah prtama kali aku akn pegi ke std n duduk d klangan pnyokong2 Kedah..wpun aku ni bknlah org Kedah,tp pndudukan ak di Kedah selama 5 tahun dh cukup mnyemat rasa mnyokong yg padu n xberbelah bagi aku kt negeri Jelapang Padi nih..haha..dh kira kalau Kedah ni UK,dh bleh dpt taraf warganegara dh aku..hehehe..apatah lg ak tau nyanyi lagu Kedah Pantang Kalah(ak xtau tajuk,ke tajuk dy Biar Jasa Jadi Kenangan???),bukanka itu dh mlayakkn cek untuk mnyokong Kedah???hahaha..kalau nk dirungkap knangan lalu cek tntang Hijau Kuning nih mmg agak byk tym cek kt Mad Jiwa dulu..cek ingat lg,tym bila ada game,ada member2 cek ni akan pasang radio atau walkman utk dengaq Radio Kedah,maka brkumandang la lagu Hijau KUning tu..tym 02 cthny,dh xmcm prep dh tym tu,dok bising pasy kalut dgn match Kedah,tym tu mmg Liga Malaysia best,ada import baguih...bkn tu sja,tym prep bila ada Kdah lwn,suma bbuat lmbt salin kain kt bilik rehat pasy nk tgk Kedah maen,itu kalau warden xmy mmg pakat stay smpy abeh prep mlm la tu,hahaha///nk dretrokan lg bla sentuh knangan Piala FA adalah tahun 2000,bilamana Ayah aku bli tiket kt Carrefour Seberang Jaya utk tgk final Piala FA yg diadakan kt Std batu Kawan,kami peg bertiga,Aku,Ayah aku,Adik aku,Ipet,mmg pegi awai a,seblom start game,dengaqla maki2 hamun,standard a tu...n mlm tu gak aku dpt give me ten dgn brader burung(pnyokong Penang taulah dy ni)mlm tu Penang lwn Terengganu,ak kira beruntung sbb mlm tu dpt tgk gol tercantik AFC utk bulan Ogos kot xsalah aku jaringan Fauzi Soh,dari tgh tuu....n mlm tu prlwnn berakhir dgn seri 1-1,n berakhir dgn kemenangan milik Tganu mlalui penalti,slh sorg pmaen Penang yg aku ingat miss penalty,Wong Kah Loon @ nama Islamny,Mohd Aiman Wong...berbalik ke perlawanan Piala FA final 2010 ni,plwnn agak seimbang dgn Kedah score dulu mlalui Baddrol Bakhtiar,gol yg cantik hasil gerakan mnarik..satu kegembiraan bg pnyokong Kedah yg disulami episod suram utk spnjg season nih..tp akhirny Negeri Sembilan samakn kedudukan,wpon kduadua team serang menyerang,kbuntuan xdpt juga dpcahkan,akhirny pnntuan penalty lah jwbny,Zaquan miss penalty pertama setelah Mie Yeh saved,tp penalty Fazliatta, Mie Yeh sendiri serta Sabre Abu yg xmasuk tlh mngakibatkan Kedah kalah pada mlm itu 5-4,tp bg aku Ok la sbb Kedah ni byk player muda kot,persembahan defender Khairul Helmi patut dpuji,dgn rambut gaya Vargas bliau,mmg terbaek a,hehehe...apapon yg aku agak kecewa adalah spanjg hampir 2jam lbih prmynan,xdak langsung nyanyian lagu yg aku nnt2kan,lagu Kedah pantang Kalah..hmm..xpalah..biaqlah aku nyanyi sorg2 no...haha











Aku Menjadi Negro kerana Ini...

HAih...busan2...sebnarny ak patut pos bnd ni dh lame,tp since mggu2 padat nk mampos,dgn esaimen,tests yg dh mcm Gunung Kinabalu,jd terbantutla niat aku ni..bnd ni dh lama dh pon,,dh basi dh..ahhaaha
18 FEB 2010
Mlm tu bosan giler,ak pon xtau nk watpe...lalu ak pon capy a henset ak nih...hahaha..ak ni bkn pe,ak ni jnis silent henset ak,jd ak pon bukak a,tgk2 ader msg....owh...bkn dy...tp msg dr Teacher Mun...bunyi dy mcm ni(ak siap simpan smata2 nk tulis kt blog,hehehe).."Zul,sabtu ni free x?nk ajak dtg kmpleks sukan kg pandan tgk sukan skola...mana la tau blh jdi hakim bdg terjun coz kakitgn xcukup..."...hahaha...ak tersenyum..ttibe tringat kt bbudak tu...tp ak xbls pon msg Teacher Mun sbb xder kedit...yer a,bkn der org nk msg ngan ak pon...jd sjak tu kpla otak ak mmg dh terbelah bahagi darab dh,nk peg,xpeg,nk peg,xpeg..ak dh a tgh cuti,bkn dkt nk turun KL,haih,pnin2...bkn pe,lg satu kt kpg ak ni,saluny maen futsal ari jumaat mlm Sabtu,so ak takut ak ltih n xpeg a...haih..pnin2..
19 FEB 2010
Dh ari Jumaat,maka ble ari Jumaat sme dgn smayang Jumaat,maka marilah kita peg smayang Jumaat,hahaha..pas smayang Jumaat,mkn sume,ak trus kua,nk peg KL,utk ape?peg tgk tmpt kt maner Kompleks sukn nih..hahaha...jd keputusanny...PEGI!!!hahaha...sebnarny ak ingat2 lupe gak tmpt ni,tp hati ak kuat mgatakn yg ak rase ak tau tmpt nih kt ner,cuma ak agak ragu2 a sbb xsalah ak jauh gak tmpt ni dri Seri Perak...so,agakn ak,xkan a dorg nk wat skn kt tmpt yg jauh dr sekolah...ak pon smpy a kt tmpt yg ak rase btol tu,jd ak msg a Teacher Mun,tny tmpt...n Teacher Mun reply.."Kompleks sukan kg pandan..dkt2 ngan area institut baitulmal n smk dato' lokman..."...hah...sah!btoy tekaan ak..hahaha...tp satu lg masalah...kamera..hmmm..nk pinjam kt saper a??family ak ader gak kamera tp kamera yg kne boh kodak,ak nk rakam video jd ak kne gune digi cam...hmmm...saper a...haa!Husni!ak pn call dy...tp...satu call pon xangkat....hmmm...kne option laen nih...hmmm...sape g a??haaa!Arip!ak pon call dy,dy angkat,sembang pny sembang, deal,tp dy soh amik mlm sbb dy nk peg Seremban..ak kata xleh a sbb ak nk kne blk ptg ni gak,nk maen bula...dy kate dy akn deal laen satg,,jd ak pon blk a umah,on d way blk,ak msg Sab tny dy nk peg xskn n dy pon stuju nk peg dgn Adhwa,ahah,meriah2 sbb kali ni der geng,salu ak sgsorg jer,gpon bdk mest sonokny sbb cikgu feberet dorg dtg,haha,dlu ak maner dorg amik pot pon,siap pggl cikgu xensem lg,haha...kt umah mlm tu Arip msg ak,dy msg yg kamera ader dlm pet surat,pastu Teacher Mun pon msg gak n dlm msg tu berbunyi,"Ckgu norman dh book awak jdi slh sorg pgawai"..hehe..plak?ahaha...ak referee olahraga ni ak xreti,kalu bola tu bleh a ak tau sket2..haha..banty je sudah..hahaha...ak dh warning awal2 dh,jgn soh aku maen tarik tali dh a,ak bg alasan sakit jari,pdhal malas a nk maen bende ni,dlu tym skolah ak siap cramp lg,tanak a ak,dh a nk bwk moto lg,tak pasal eksiden lak kang,hahaha,xlame pastu,Teacher Mun reply msg ak lg,"Tp yg sedih bdk pra xjoin...k. mun kna buat prog sukan lain...huhu..yg pasti aqil mesti teruja sbb ckgu feberet dia dtg..."..haha...nsb jer tu,haha,tp ntah a,mgkn bbudak ni ske kalau kita salu mlawat dorg kot,haha,lgpon ak ni rajin lyn dorg,tu yg dorg sronok kot,haha,n kbtulan plak mlm tu xde futsal jd ak pon usahakn a tdo awal(awal2 pon 2 lbh gak last2...)
20 FEB 2010
Perghh...agak awl ak bgn hari ni,hahaha,pas solat n bersiap,maka kul 7 gak a ak btolak dr umah,agk memecut gak a ak pg tu,nk kejar masa sbb ak dh jnji ngan Sab n Adhwa ak akn smpy Cheras dlm kul 8 camtu..pecut pny pecut,smpy dkt area Jln Duta,ad msg msk...Sab bgtau yg Adhwa xbangun lg,plak???haha...tp ak rilek je,sbb lgpon ak nk peg umah Arip g nk amik kamera,hehehe...since tu,brtubi2 a msg msk,Sab bgtau yg Adhwa masih gagal dbangunkn n xlame pastu,atas kgigihN Sab,akhirny trbangun gak a si Adhwa..hahaha...pas ak amik kamera Arip,ak pon pth blk ke Maluri sbb ak dh janji nk tunggu dorg kt Pizza Hut blkg JJ,tunggu pny tunggu,smpy gak a dorg kt ctu n tnpa mmbuang masa truslah kami brangkat ke Kompleks Sukan Kg Pandan...hee,,,dh xsabar dh haku..hehehe..smpy2 je,bbudak tgh perbarisan..haha...mmg meriah a,kiri,kiri,knn,kiri,haha...smpy2 je ak dh nmpk Kak Pah,haha,tgh meniaga,hehe,n xlamer pastu jumpa lah ak ngan Teacher Mun,nk bg keje a tu,haha,sambil tu ak tinjau2,usha,mncarik2 bbdk ksygn ak,adik2 ak a kire,haha,sorg dmi sorg ak nmpk tgh bratur,Aqil ader,Affan,Erin,Puteri,Dayah,hahaha,gmbira ak,kakaka...paS consult2,tgs ak bkn angkat bendera,tp jage mase n tgkp budak yg mng...haha,elok bebenor ler tu,sng sket keje..haha...maka brmula a,acara skn,n brmula a tgs ak sbg barua pdg spt istilah yg dgunakn masa ak skolah dlu..haha...jd kami pon tggu a kt finish line 100m,tggu pny tggu tgk2 kami kne grak dkt sket,skali slh daa...50m jer,hahaha,yer a,bbudak kcik je lari,haha,lari pny lari,maka tercatat la masa pertama yg ak tlg rekodkn,mmg jauh dr Usain Bolt a kalau nk compare,pdhal 50m je,sbnrny mule2 je catatan masa tu diambil,pastu xamik dh,kire xder makne a jam dorg bg tu,haha,dlm race nih,Hafis no. 1,Aqil no.2,Aliffi no.3..hahaaha.syabas2...pastu tiber a turn pompuan lari lak,so kali ni no.1 tlh dmnangi oleh bdk yg xaku knali,no.2 Puteri,no.3 Erin,hahaha..no 3 je Erin,ak mengejek,hahaha....n masa pon trus berlalu,ak trus bertugas dgn pnoh kikhlasan,hahaha,smbil tu snap a gamba2 wat knangan n....n...ttibe mampos la plak kamera Arip nih(hampeh tol,hahaha,ak dh soh cas kasi pnoh dh sblm tu,hahaha)...nsb baek ad supersub,henset ak,tp tu a,klmhn dy,gamba kureng sket a,memory pon dh full pnoh ngan lagu2 haku,hahaha,,,n abis a acare2 skn yg mlibtkn bbudak yg mmerlukan ak bertugas,per lg,peg khemah tgk bbudak a,hahaaha...kbtulan lak,kt ctu,ader a bbudak cheerleading training,per lg,cuci mate a sket ak,ahaha,ak pon jln a nk peg khemah n terpandang sorg budak India ni tgh tgk bbudak cheerleading ni brlatih,amboi,bkn maen layan lg ak tgk budak nih,rasa nk luku jer,kcik2 dh pandy,hahaha,ak sound dy,jAngan Tgk!!hahaha,sound ak phm2 a,dgn niat nk mlawak jer,haram xpenah nk serius,kakaka,jln lg,jumpa sorg budak nih,dy tego ak,dy tny,"Cikgu ni pminat Liverpool ke?" sbb kbtulan aritu ak paky baju Liverpool,hahaha,ak mgiyakn jer a,pastu mula a dy kenen2kn ak pasal Liverpool,ak pon xmgalah,ak lwn blk,ak kate a Rooney xensem mcm2,hahaha,pastu smpy la ak kt khemah,nmpk a si Aqil tgh mkn Oreo ngan kgkwn dy n maka start mlayan budak2 a ak,si Aqil trutamany mmg mnepati ramalan,dok manje2 ngan ak,hahaha,dh trasa mcm dh jd abg dy plak plak ak,hahaaha,ak bg bbudak ni dgr lagu a,bwk dorg tgk tarik tali,mcm2...masa ni msh trjadi g debat Liverpool lwn MU,haha,tp yg wat ak kagum tu bla Erin kata dy minat Liverpool gak,siap kutuk2 MU n lbih memwat ak takjub ble dy ckp Liverpool no. 5,perghhh...dahsyat2,kcik2 mcm tu pon dh amik tau isu semasa n lbih hebat dluar cakupan interest tipikal seorg pompuan..Llakikah Erin???hahaha,dh tntulah bkn,hahaha...xpe Erin nnt kita peg Anfield ssame,Erin blanje...hahaaha...yg Dayah plak mgadu kt kgkwn laen yg Aqil wat manje2 ngan ak,ahahaha,jeles a tu,hahaha,ak pon trus a mlayan si Aqil nih smpy Teacher Mun dok kate kt Aqil sambil refer kt ak sbg abang dy,ahaha,Aqil ni mmg manje bdk dy,anak bongsu katekn,maser ni ader dy kejar2 ngan kakak dy sbb dy tanak pegang barang kakak dy,haaha,lg satu yg wat ak nk tgelak kt si Aqil nih,tym mkn limau,dy mkn jap,pastu dy luah blk,ak tny dy apasal dy luah blk?hahaha,jwpn dy ape?aderke dy kate sbb ader bijik,hahaha,ak pon try a ajar dy cara mkn limau yg btol(sambil tu ak pau limau dy sket sbb ak xdpt,hahaha)..ak mkn,pastu ak kuarkn bijik n tunjuk kt dy,tp malangny dy ttp buang gak,ahaha,hampeh tol,teaching aids xberkesan nih,hahaha,Aqil,Aqil,hahaha...jam lak nk dkt kul 1 raseny tym tu..pergh...mati2 ak ingat skn skolah rndh sekejap jer,ruperny bleh thn lamer dy...maner a ak xpk mcm tu,bdk skolah ni brape kerat la sgt kalo nk bang ngan skolah laen,hahaha...suma dh start kemas dh tym nih,khemah2 dh dterbangkan oleh budak2 ke tgh pdg n kt ctu dorg akn lepak utk final upacara penyampaian hadiah...sukan taun nih pmngny umah Ijau,umah Wira n ak pon xsgka dpt cenderamata sbg barua pdg,hahaha,tym tgh mnunggu pmng n ckgu dok kira2 bbudak utk naik bas tu jugak,suma cikgu trmasuk ak dpt cornetto kcik,hahaha,mmg tpt a pd masany dgn cuaca pns gler,hahahaha...ak pgang je,xmkn lg...tym ni ader sorg budak dok tgk2 ak plik,hahaha,heran kot,sapa plak mamat nih?asal org pggl dy Cikgu Zul,pdhl haram xpnah jumpa pon kt skolah???hahaha...mgkn itulah yg bermain kt kpala otak dy...jam pon nk dkt pukul dua tym tu,ttibe terdetik kt hati ak nk bg je eskrem tu kt bdk tu,dan....ak pon bagi,trus bdk tu tny,ak cikgu mane?ak pon jwb,ak xmngaja lg,blaja..hahaha...dan bersurailah n berakhirlah sukan tghari tu...sebelum blk,Teacher Mun bg bekal kt ak,seplastik mknn..hahaha...elok sgt a,lpr sgt nih,hahaha...ak blah n mnuju pnara,nk update fantsy futbol ak,hahaha,ketuanan mest dpertahankn beb,hehehe...pas lepak sekejap penara,ak pon blk dgn pnuh kpuasan serta kehitaman kulit(tu yg kna gelar negro kt fb tu,hahaha) ke Ijok dgn satu lg intention n mision,men bola ptg tu,hehehe,momentum kne trus beb!!!!










April 10, 2010

Puisi Cinta Terindah


Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

Aku ngin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai .........

p/s:Puisi ini dpetik daripada filem Ada Apa Dengan Cinta,best siyot citer tu..huhu

Blehlah aku pakai dengan bergaya...

Yeah...tanggal 8hb April,jersi tempat sendiri Liverpool ksayanganku tlhpon ddedahkan scara rasminya..so jom tgk,n korg nilailah sendiri kecantikanny yg dkatakn diinspirasikn oleh jersi era King Kenny smasa mmnangi liga buat kali terakhir pd awal 1990-an dulu,ataupun lbih tepat pada 1989-90,dan apa yang lbih pnting,pminat Muslim mcm aku xperlu ragu2 lg untuk mmbliny n memakainy dengan bergaya kemana jua anda berada setelah Standard Chartered mnggantikan Carlsberg sbg penaja..hehehe...syukur Alhamdulillah








April 3, 2010

GOL AGGER YANG CHEEKY




Hohoho..ini adalah gol pertama Daniel Agger untuk musim ini.Gol yg cheeky yg mungkin mmbantu dlm perjuangan Liverpool utk menempah tiket ke semi final Europa League dgn bertemu samaada Valencia atau Atletico Madrid!!!!!

video

April 2, 2010

Ngeh..ngeh...Ngeh

Hahahahari ini hari Khamis.Hari Khamis dgn esokny hari Jumaat,maka mlm ni traditionally dgelar malam Jumaat.Hahahaha...maka jam pon mnunjukkan jam 9 mlm lbih...prut sdh berkeroncong,maka ke makanlah kami gamaknya...hahaha...maka bermulalah perjalanan yg terlalu myeronokkan itu..hahaha...maka klihatanlah ader road block sambil dua polis klihatan dhadapan kami(aku n Husni)...xkesahlah,xder mende pon...pjalanan dteruskan sambil berbicara isu2 semasa..byk isu sebenarny utk mlm nih..hahaha..maka sampailah kt traffic light..berhentilah aku,tapi pas brek cket,dh lpas traffic light merah,ak pon ckp,alang2,langgar jer lah,hahaha...ttibe tgh sronok2 tu,tiba2 ader lampu biru kt blakang,xksah a,lgpon mmg byk polis pon skarang nih..hahaha..ttiba Husni ckp ssuatu,ak pon xdengar sgt,ak pon usha la blakg,hah,,,nah..polis tu dh lambai2 tgn soh benti..ahhhh,sdahhhhhhhhhhh!!mampus aku!!!dh a xder duit skang nih,adoiii!!!!pagi td baru repair moto,xkan mlm ni mlayang lg duit haku,oh noooo!!!ak pon tny Husni,brape nk kne nih??Husni kate 300,,,900-300=600,ah mampos aku,duit sewa umah lg...hadoi,mampus2!!!haishhh...biaser a bla dh kne thn,pmintaan lazim pakcik polis,"Mintak IC,lesen,road tax bang"...yg polis senior dok mebebel,yg juniorny plak dok rekod,hadoi,dlm hati aku ni tatau nk ckp aper dh,mmg nyesal giler...Husni bisik kt aku,dy kate polis tu rekod je..dlm hati aku ni mcm ckp dgn genbirany,"Ye ke?Fuhhh!!!"...Pastu polis senior tu tny ak pernah kne saman xseblom nih,pastu aku jwb,"Alhamdulillah,stakat nih xder a"...ak mmg jwb dgn kadaan bergurau n memaen jer la,tp dlm hati cuak giler...pastu,pakcik polis nih tny lg,"Seblom ak saman kamu nih,aper yg kamu nk cakap?" dgn loghat Peghak dy,hahaha..ak mmg tatau nk ckp pe dh,ak pon jwb a,"Harap xsaman a",hahaha,trus kne lecture ngan polis tu,dy kate,"Inilah org Melayu,payah beno nk mintak maaf tue"hahaha,ak pon snyum2 jer a dngar...dy bebel pny bebel dy kluar,dy d wk kluar buku saman dh,nk tulis dh tu,pastu ak trus ckp tgh xder duit nih,trus dy stop,dy tny a,kami ni keje ape,pastu kami pon jwb blaja lg,pastu suslan drpd pakcik polis tu,mcm biaserlah,"Blajar mane?",kami pon jwb la maktab,trus dy ckp,"Aih,elaun cikgu 500"...trus ak ngan Husni kater,maner der,300 jer sebulan,yg tu KPLI,hahaha,kesian polis tu kne klentong,hahaaha...pastu trus dy bagi can lg,kalini dy tny Husni,dy mintak 2 alasan knape aku ni xpatut dsaman,jawapan Husni,1.xder duit;2.Ni first tym ak kne..hahaha...jwpn yg sungguh bernas..ak trus pancing dy nk bodek,kata dy oghang Peghak la,hahaha,dy bunyi lg pastu,skali lg dy sound kate org Melayu ni ssh beno nk mintak maaf,nasib baek ak bkn Melayu dy ckp..ahaha...trus ak tny,abes tu???..polis tu jwb,ak Bugis,hahaha,gelak la ak ngan Husni..haha...ak pon mintak ampun n maaf la pastu,xlame pastu dy bg blk ic,lesen ak,ak pon mcm tkjut n terkluar a bunyi,eh,mcm xprcaye plak..hehehe...akhirny terselamat a duit aku,hahaha,pas mintak maaf n ucap trima kasih,polis senior tu warning,lain kali kalau nk jln,tu tgk kiri kanan,blkg sume,hahaahaha...btoy tu btoy,hahaha..ksimpulanny,inilah polis yg patut respek,ak dh cuak dh mulany tym dy soh ak ckp sesuatu tu,ak ingat dy nk dwet ke ape,tp Alhamdulillah,it is not,mmg cayalah pakcik polis ni!!lg satu tips dy,kalau jd camni,senjata dy senyum jer,wat rilek n xyah tegang2 or serius,InsyaAllah lepas..hahaha..paperpon trimakasih pakcik polis tersebut yg bername Daud n rakannye krana mmaafkan aku skaligus mnyalamatkn kocekku..hahaha..Tengqiu pakcik polis!!!im sorry =p

April 1, 2010

"Beautiful Football"



Bila sebut tentang bola,apa yg pminat harapkan???xkiralah kalau fan yg myokong team yg terlibat ataupun yg neutral...jawapan lazim yg akan kita dpt adalah: PERMAINAN CANTIK or dlm bahasa Haji Sallehnya,Beautiful football...jadi antara team yg disebut2 dan sering dikaitkan dgn istilah ni buat masa ni adalah dua team nih,satu bwh Professor,pakcik Wenger,sorang lagi manager yg baru berjinak-jinak dlm bidang pengurusan pasukan2 utama Eropah,iaitu abg Guardiola kita...jadi inilah dua pasukan yg bkl bertembung sebentar lagi dlm suku akhir UEFA Champions League bagi musim ni...jd jomla kita buat palatau cket mgnai pasukan2 nih...kalau dari segi defensive,ak rasa kkuatan lbih mmihak kpd Barcelona kowt...jz tgk a line up Barca yg ader,mantap,muda n bertenaga,antarany Puyol,Pique n Daniel Alves...tiga2 ni bleh mndatangkan ancaman bila serangan n juga set pieces...mgkin yg kureng cket Abidal,Maxwell kot,Puyol pon camtu jgk,salu wat unnecessary foul...Arsenal,hmmmm...bkn nk merendahkn dorg,tp ak rasa not gud enuf compared to Barca...muda mmg la muda tp...ntah...ak rase masih xcukup bagus...mcm tu jgk kalau nk compare Almunia dgn Valdes,diorang ni mungkin setara tp ak ttp rasa Valdes ada klebihan...dari segi attacking plak bg Arsenal,pmaen to watch adalah:NASRI,FABREGAS,Diaby,Song,Denilson manakala INIESTA,XAVI,Yaya Toure,Seydou Keita,IBRAHIMOVIC,MESSI bagi Barcelona...yg xdsebut tu phmlah ye..sory,ni pandangan aku...Bendtner mgkin bagus kblakangan nih,tp....pikirlah ek...mcm tu jgk Henry,ak rasa zamn dy dh berlalu dh n xheranlah dy xstart mlm nih..paperpon sejujurny ak xtgk pon game2 dorg..so,ak skadar tulis ikut kpala aku jer based on reading la byk...perpon ak predict,mlm ni Barca mng 0-3,dgn Ibrahimovic dan Messi antara scorernya,aperpon kita tungguuuu.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...