...visiblers...

March 29, 2011

Totally inspiring...

MasyaAllah...bila ak hayati lirik lagu The Chosen One nyanyian Maher Zain ni,ssungguhnya betapa ak sgt mnjauh dr ajaran-Mu Ya Rasulullah......

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad Ya Rasool Allah

You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad Ya Rasul Allah

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by none
You are Allah’s Chosen One
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I will try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you

On that day and see you smile
When you see me
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibil Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

Sallu ‘ala Rasulillah, Habibi Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One


March 28, 2011

March 27, 2011

Mat Rempit Wira Brazil


Ya,inilah dy Mat Rempit y mnjd wira 2 gol Brazil pd perlawanan menentang Scotland td y berkesudahan dgn 2-0 berpihak kpd Brazil..

Utk ak, match ni mnghidupkan smula nostalgia ak smasa pertama kali mnonton World Cup. Masa World Cup 98, Brazil atau Bresil dlm Bahasa Perancis tlh mnumpaskn Scotland atau Ecosse dgn 2-1,slh 1ny o.g. drpd pmaen Scotland sndiri iaitu Tommy Boyd.

Dlm prlwnn td,midfielder Liverpool,Lucas Leiva beraksi dgn steady skali mnntg Scotland y mmg xbrmaya lgsg.

Target Liverpool pula,Charlie Adam mngharungi prlwnn y agk longlai dgn mnjadi pmaen gantian,ttapi malangny,dkluarkan smula sblm prlwnn berakhir.

Prthnn Liverpool,Danny Wilson lak masuk sbg pmaen gantian.

Apapown,tnpa ragu lg,Neymar mmg wonderkid n future of Brazil...

March 26, 2011

Berhenti Utk Seminit



Serius a...lagu Stop 4 A Minute nyanyian Keane ngan K'Naan(pnyanyi Wavin Flag tym World Cup 2010) ni mmg mnangkap a,cayalah!!!

STOP FOR A MINUTE

Some days, feels my soul has left my body

Feel I'm floating high above me

Like I'm looking down upon me

Start sinking, everytime I get to thinking
It's easier to keep on moving
Never stop to let the truth in

Sometimes I feel like it's all been done
Sometimes I feel like I'm the only one
Sometimes I wanna change everything I've ever done
Too tired to fight and yet too scared to run

And if I stop for a minute
I think about things I really don't wanna know
And I'm the first to admit it
Without you I'm a liner stranded in an ice floe

I feel like I'm a thief who has no faith
Maybe more than by the grade
Of the drugs you took that day

Sinking in the pain he's been inflicting
Yet he's feeling like the victim
Just a horoscope's to blame

Sometimes I feel like a little lost child
Sometimes I feel like the chosen one
Sometimes I wanna shout out 'til everything goes quiet
Sometimes I wonder why I was ever born

And if I stop for a minute
I think about things really I don't wanna know
And I'm the first to admit it
Without you I'm child and so wherever you go
I will follow

(rap)
One... yeah...
And baby you are just beautiful from crown to your cuticles
You held down my two sons, you never frown when duty calls
You know me, I gave you more than you can handle
But you still keep a handle on it, even when I take something beautiful and vandal on it
No more females? Well how come my emails got notes on a scandal
It's like Eve with the apple,
A priest in the chapel
Overcome by the devil's tackle
I'm still shackling the bad til I know
I'm such a hassle every time I let my thoughts go
I get baffled so I hardly pause
I just crossed seas with these gnarly broads
Cos it hurts me just to see what I finally lost
So I guess I'm just a fiend
Consumed by the scene
The stage and the screens
Where it's just me and Keane

And if I stop for a minute
I think about things I really don't wanna know
So I guess I'm just a fiend
Consumed by the scene
And I'm the first to admit it
Without you I'm a liner stranded in an ice floe
The stage and the screens
Where it's just me and Keane

March 25, 2011

Ak BLACK OUT!!!!!!


Astaga...truknyer ak minggu ni,bz+letih+ngantuk gilerrrrr(pdhal sndri y mmuncakn pmbizian i2,huhu)start from:
-Selasa mlm>2jam futsal+2jam badminton;tdo kul 5am(wat assignment)
-Rabu>klas 12.30-3.30pm(presentation);4-6pm(seminar);6pm-4am(prepare utk sim teaching Math esokny)
-Khamis>klas 12.30-3.30pm(presentation);klas 5-7pm;7-5am(prepare utk sim teaching esokny)
-Jumaat>klas 9-11am(presentation).....presentation y BLACK OUT!!!mmg ak BLACK OUT giler mngajar td,mmg klam kabut n ak bagaikn hilang arah jerk jadikny....tp Alhamdulillah,wpown truk,Encik Hamidi ttp ok n melepaskan ak...fuh lega...jd,pgajaranny,cukupkanla pniduran n rhat yer jika xmau mnjad spt sy =p

March 21, 2011

Alahai tottenhamhotspur.com


Hmmm...jd,pas je balik dr tgk bola,ak trus cek fixtures2 mndtg bg my beloved Liverpool ngan team no. 5,Spurs utk timbang kati pluang kami tuk ke Europe nx season...hehehe...tp malangnya,Spurs terkantoi xupdate result ngan West Ham smlm kt ruangan Fixtures/Results dorg...dr 3.03am smpy 3.36am ttp sama,xupodate gak sdgkan Liverpool y baru maen td pown dh kuar dh result...myb prkara ni remeh jer,tp....alahai......


Sunderland 0-2 LIVERPOOL

Kehadiran Suarez mmg mmberi impak besar kpd jentera srgn Liverpool...lg brbisa beb!!!












Bila tgk 1st goal celebration td,tringat kt iconic image of Bebeto n co. y celebrate ngan cara y sama.Goal celebration td utk celebrate klahiran anak lelaki baru Lucas,Pedro...congratz amigo!!YNWA!!


Pics source:liverpoolfc.tv

March 20, 2011

Ak ingatkan....


Ak ingatkn bla si Barrack Hussein Obama ni naek,makin elok a sket n kurg a sket bz b**iny Amareka ni,tp rupa2ny makin kronik plak n Xabeh2 prangai cikarony...Mgkn btoy la mcm aper y ak dgr,dr zaman berzaman,Presiden Amareka ni xderny lg elok,lg DAJJAL ader a.....harap namerny ader ke-ISLAMIK-an...shameful!!!Presiden Kayu!!

PEACE NO WAR!!!

Terbaek!Terbaek!Terbaek!


Hehehe,smpy 3 kali terbaek ak bg sbb animation ni mmg wal lah!!!sgt2 terbaek!terbaek!terbaek!Rango y bersuarakan fav actor ak,Johnny Depp mmg xmengecewakan.Animation ni mgisahkan ..ooooppss!!!nk taw citernye???kne la peg tgk!hahaha..drpd 5 bintang,ak bg 6 lah!!

March 18, 2011

Japan,This is 4 U.....

Baruku tahu.....

"Walk on,
walk on,
with hope in your heart,
And youll never walk alone.....
Youll never walk alone...."

Hahaha,wpown Liverpool seri n trsingkir dr Europa League,namun,br ku tahu y rockstar terhangat Malaysia masa kini,Faizal Tahir rupany pnyokong Liverpool n y plg menaikkn bulu roma ak tu,sep nyanyi You'll Never Walk Alone lg!Cayalah!

March 17, 2011

How bad most of 'us' hate that guy nowadays...lOL!!



...some of the comments after this great news was announced:


Nk je ak tidow je......


Mlm td,ak mimpi ak mlawat ke SK Seri Cheras n cam mase kt sekolah ni aritu,kdtgn ak mmg meriah a sambutannyer...mgkn ni la akibat kalau byk sgt berinteraksi ngan bebudak Seri Cheras,hehehe................namun,dlm mimpi y same,ak jgk memimpikan 'dia',ak mimpikan y ak tlg siapkan nota utk 'dia'...hehe....best giler dpt bersama 'dia' walaupown jz dlm mimpi...kalau tu je cara ak dpt bersama dgn 'dia',nk je ak tidow je dgn harapan dpt mimpi 'dia' lg,hahaha...tp tu la,dok ingat kt 'dia' je,kn dh mimpi!!!hmmm...bak kata tok bomoh Siam dlm HKLBR,"kalao kito inga' ke ore, ore inga' ke kito"...hurmmm...btol ke???saper ak ni pd 'dia'??layak ke ak utk diingati???hmmm...biarlah waktu y mnjawab aku....

March 15, 2011

Roman Derby

Pd hari Ahad aritu,ak berpeluang menonton salah 1 derby bola sepak terpanas di dunia iaitu Roman Derby y mlibatkn 2 pasukan gergasi dr Rome,atau Italian languagenyer berbunyi Roma,antara AS Roma mlwn SS Lazio.Bg y xtau,ke 2 2 musuh ketat ni berkongsi stadium yg sama iaitu Stadio Olimpico n pd game kalini,AS Roma mnjd tuan rumahnyer.Walaupun xtgk scara full sbb tym tu tgk badminton gak y mlibatkn KKK/Tan Boon Heong d pntas final All England,Alhamdulillah,ak sempat mnyaksikan ke2 2 gol jaringan encik Roman Gladiator............


...mnjlang pengakhiran prlwnn,game mnjadi smakin panas.Totti,y turut disaksikan bini cunnyer,Ilary Blasi n anak2,klihatan cuak pabila suaminy dipijak Matuzalem di muka n sebelum wisel pnamat berbunyi,2 pmaen SS Lazio tlh dbuang padang iaitu Stefan Radu dan kapten Lazio pd hari tersebut,Cristian Ledesma.Aperpon gol pertama Totti mngingatkan ak pd derby y sama,tp xingat taun bila,mngenai gol Mirko Vucinic y nmpkny mcm kt spot y sama,tp y bezany bola Totti agak rendah,y jg menerusi free kick mnewaskan Fernando Muslera.Aperpown,mampukah Giallorossi mneruskan kbangkitan d bwh pngendali smntra y juga mrupakan bkas gandingan serangan Totti,Vincenzo Montella,slps tersingkirny mereka dr Champions League,sama2 lah kita tggu n lihat d mana pasukan masyhur dr Eternal City ni akan berada apabila Serie A berakhir...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...