...visiblers...

November 19, 2009

Seri Perak:HAC Assault:Episode II

Hari Rabu.Dlm kepala otak ak nih mmg dh set dh ak nk peg maner hari tu.Maner ag,HAC Seri Perak a,ahaha.Ak bgn je trus siap2,paky smart2 n pinjam kamera digital Husni.Slama ni ak haram xpnah trpikir pon nk tgkp gamba sbb ak ni jnis xsuka begamba,tp ntah,mgkn sbb ak dh anggap Cikgu Mun,Kak Pah,Bbdk prasekolah n sume warga ser perak mcm family ak sndrik yg mmbuatkn ak wat sth differnt than ordnary that day.Seblom peg tu msk klas tutorial dlu,blaja gune kamera n tym tu bateri tggl 2 bar je,oklah dpd xder lgsg,ni pon kire ok a sbb nk bwk kamera ni mmg ak xplan lgsg.Abeh je tutorial,tgk2 tggl satu bar je.ADUSSSS...xper a,brtahan2.Jd ak pon trn bwh,start moto n pcut peg seri perak,dh xsabar ak nk tgk adik2 ak kt saner,ahaha...smpy jer,ak paking dpn pjabat,n trus peg dewan.dr jauh dh nmpk dh bbudak nih.Wah,sume paky jubah konvo,ahaha,ak harap mcm ni gak a diorg dlm lbh krg 20 taun akn dtg,InsyaAllah,jgn a dorg ni jd xtntu hala,Amin...




dorg pon mcm biase a,bla dh nmpk ak muler a snyum2,pggl2 namer ak,ahaha,bes sggh ak dwatnyer,trase ak ni dsayangi,ahaha,Alhamdulillah,mmg best sebnarny bler bbudak suke kt kite n kite pown lyn je dorg,kire ak brtindak mcm abg ling a,ahaha,ak xksah,kalau adik ramy,1 klas prasekolah pown xpe,ahaha..n kbtulan tym tu turn dorg utk wat persembahan,ya,persembahan...mari kita saksikn n brgoyang bersame ye!yok!:
video
Ahaha,mnarikkn n ahaha skali lg,mgkn korg xpasan bdk kt dpn nmbr dua dr kiri,Irfan namerny,tlh trjatuh maser prtghn d antara dua lagu tu...alahy,ciannyer adik ak sorg tu...tp tgk a smgt dy utk truskn,snyum sokmo Irfan pastu,ahaha...abeh jer ak trus pi tepi pntas,enjoy tym!!!ahaha,ak pon mula a tgkp2 gamba bbdk tu.bgs btol dorg beri kerjasame pada media.pndy btol dorg ni posing,mmg fotogenik a,ahaha,anak sapa la nih???ahaha..Ckgu Mun n Kak Pah kmas2 bj dorg mase prsmbhn td,n agih2 hadiah n gamba2 dorg,ahaha,ak trpndg ad Piala utk tokoh plajar pd Affan ngan Erin,ak rase mmg dpt kt dorg,spnjg ak kt ctu smggu pon mmg dh nmpk a dorg ni bijak,tp yg laen pon bijak gak,jgn pkecilkan dorg dek krana surroundg n env dorg!!dorg pluk2 ak a,esp Aqil,yg Haziq dok tarik2 bj sweater ak,Alif minx dukung,alahy...bestnyer laa kalau jd ckgu yg dsygi smpy mcm tu skali nnt bla ak dh jd ckgu nnt..Amirul bdk baru yg xknl ak pon dh jd rapat ngan haku,hehe,yg Aqil ni mmg a,dy ni mmg manje ngan ak,ak kalau tgk Aqil ni,tringat pada dri ak sndri sbnrny,dy ni jnis nakal2 tp pmalu,bla tym kt klas,bla Ckgu Mun tny in group,suare dy a plg kuat,tp bla tny sgsorg senyap n ssenyum jer,abih nmpk lsung pipit dy tu n wat muke comel,ahaha,Aqil siap tnyer,esok dtg x?..ak jwb x...dy pon dh wat muke n bunyi kcewa,hmmmm...pastu dy siap ckp esok dy peg skolh laen,ah sdh,xkn kot,ak tny dy btol ke?tp mlgny,soalan ak xtrjwb,tp ak hrp trsgt2la TAK!!!tym ni,dorg mula xdok diam dah,Aqil smpy jrit2 LAPO!!!smntara tggu mknn,Ckgu Mun ngan Kak Pah koyak2kn roti gardenia yg 60sen tu bg kt dorg,haha,tp xlame pastu,Atuk(org kdy area2 tu)dtg bwk makann,bkn maen sonok ag dorg,pas dlm kul 12 lbh,sorg2 mula blk,ader yg mak amik,ader yg kakak amik,ayah amik,itula hakikat khidupan,llame kita akn dtingglkn dan xmustahil kite yg akn mninggalkn dulu..hmmmm...Cikgu Mun bg aku nasik ayam,ak tolak...cey konon2nyer la,padahal nk jer sbnrny,maner xnyer,kgawatan ekonomi smakin meruncing maa dh nk ujung2 sem nih,ahaha,Aqil,Haziq,Faiz,Amirul,Hidayah n Haisya,sume ddk brsila ats lanty tmn pmynan,trus mkn dgn brselerany,huhu,lapar btoy bbdk nih...nk dkt pukul 1,bbdk pon dh byk yg blk,tggl Anis je,Ckgu Mun n Kak Pah pon dh nk blk,jd ak pon trpakse a blk,kalau ikt ak,tanak blk,ahaha,seblom blk tu ak tny a,tym karnival aritu bbdk ni camner,Ckgu Mun ckp sumer smpy prgkt zon je,cume Azwani a peg jauh cket,smpy pringkat negeri utk hafazan kot xclap ak,tp xheranla,Azwani ni tym skolah salu dy blk awal cket,nenek dy akn amik n anta dy peg skolh agame lak,Alhamdulillah....pastu ak tny,Ckgu Mun n Kak Pah,Khamis n Jumaat ni ader klas jgk ke,pdhal ak dh tau dh ader,sbb Ckgu Mun siap bgtau dorg yg dorg ader skolah lg 2 hari,n tym ak bag projek gila ak tu siap umpan lg sape peg skolah smpy jumaat dpt bwk blk lukisan2 ak.ahaha,,n Cikgu Mun pon jwb ader,tp xmngajar sgt la dy kate,ahaha,pucuk dcita ulam mndtg la nmpakny sbb mmg ak dh plan dh utk peg ag utk d last tym utk ak spend ngan bbdk nih,hahaha =]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...