...visiblers...

July 22, 2010

SEP de Seri Cheras dlm ayat2 cINTA~~~

Huhu...sory a,lambat giler aku pos menatang ni,tp pdulik aper ak...hahaha

-Seri Cheras aderlah sekolah ke2 yg mana ak dpt ‘skolah flat’…b4 ni ak dpt kt Seri Perak,Sentul yg maner klas2,pjabat,library,etc. sumerny trltk kt bwh flat or kolong,mnurut kata paper…Cuma yg bezany kali ni skolah ni dh ader bangunan sendiri,maknerny b4 ni skolah ni pon bwh flat jgk,kire adik bradik Seri Perak laaa…manakala sekolah rendah ak,SK Seberang Jaya II,terletak btul2 dsebelah flat E1 n E2,namun xpernah menjadi sebhg flat tersebut…
-Seri Cheras ni skolahny bbtol trltk brsblhn Jalan Loke Yew,dkt Bulatan Loke Yew n Jln Cheras(haram xtau pon namer jln seblom nih),jln yg mghala ke Maluri…dua2 ni adalah jln2 yg mmg kerap kuar kt radio ttg aper lg????jam laaaa!!!!xkan jln yg baru ditar pon nk kuar radio??haha...manakala Jalan2 Cari Makan adalah antara rancangan yg ak suka tonton kalau dh xder opsyen laen…
-Kt Seri Cheras nih cikguny garang2,hehehe,kalau x,xdernyer bbudak nih nk dengar ckp…manakala ak ske mndgr org brckp trutama isu2 kontroversi…
-Segenap lapisan murid2 dsekolah ni gemar mmbuat bunyi burung,ala yg boh tgn kt mulut tue….n ak xpernah reti buat bende tu smpy skrg…
-Plajar yg mngkn plg sering mndpt prhatian ramai d skolah ini adalah seorg budak Singh yg gemuk,pendek,berseluar pendek n mgenakan bai bulat yg kcik yg mcm dlm Singh dlm Usop Sontorian tuee….kerana sering mnjerit n mnangis,kluar klas scra tba2,n mngkin itulah yg mnybbkn ibuny sering klihatan dsekolah ni…bygkn kcomelan budak nih,hahaha
-1st day ak kt skolah,kna jager budak darjah 6 Smart(klas last nih!!!)n waktu terakhir…klas jadi huru hara…ader budak yg bila dtanyer nk wat aper(mmandangkan ak xder idea nk watper.. ni 1st tym masuk mgajar nih!!!maner tau mende!!)n bila ak sebut cadangan2 contohny nk maen game ker aper,ader yg bersuare,”Xbest a cikgu,kita shuffle la,cikgu!!!”…wah2,bagus btol cdgn dy…kpalotak ngko!!!!(ak xckp la mcmtu,cuma ak trkjut jer a ngan cdgn dy)…ak maner a reti shuffle,makyong reti la,xder plak dorg ajak…
-Berlaku juga pergaduhan dklas yg samer…pd percubaan prtama plajar yg trlibat cuba menghempuk rakany dgn kerusi,namun dgagalkn oleh Spiderman….pada percubaan ke2,plajar trsbut mngusung meja murid juga dgn tujuan utk mghempuk rakanny,namun berjaya dipintas Spiderman…n pd percubaan yg terakhir,pljr trsbut mncapai sekeping plywood n cuba mghayunny pd rknny td,tp mujur Spiderman adr lg dctu…namun,akhirny,sgala usaha Spiderman td sia2 krana akhirny brlaku juga tolak-mnolak,tumbuk-mnumbuk,n sepak menyepak,n kali ini Spiderman tiada pilhan laen mlainkan mngenggam erat tgn mereka ber2 n mmimpin mereka ke jln yg bnr mnuju ke bilik guru disiplin…siapa Spiderman tu trus mnjad ? krana Spiderman trus bergegas ke pjabat utk mnandatangan mnandakan tamatny waktu bekerja n mninggalkn skolah scpt mungkin…
-Plajar2 trbabit mmohon ampun n maaf kpd Spiderman yg berada d kntin sjurus tamat perhimpunan pagi pd keesokn hariny…
-Ak xdpt ingat byk name dlm reramy 3Brilliant(43 org) n yg ak ingat pon kbyknny laki…manakala ramai yg xingat malah tau nama ak,so kalau maen bola dorg akn panggil ak based on baju yg aku pakai…
-Ader budak yg tny ak dh kawen ke blom n ak org maner,myb sbb bunyi ak ckp dh campur mcm2 dh…ader bunyi Perak, Kedah,Kelantan,Sepanyol,Greek,etc.
-Bbudak laki 3Brilliant agk mminati HR Shuffle,smpykn pd topeng yg dhasilkan utk ujian pend. Seni pon dtulis bende ni,n bla nmpk huruf HR,kpala otak ak mengenang HR Steakhouse yg terletak di Kg Baru..
-Ramai budak yg enggan mwarnakan gambar lukisan yg dedarkn yg mrupakn praduan sempena Minggu Anti Dadah,malah ader yg sdh awal2 lg mmbuangny,krana hadiah yg dsediakn xlumayan bla dtanye…n ak plak,smasa d skolah rendah dgn sngaja xmghadirkn diri ke praduan mlukis poster Anti Dadah,wpon persediaan n latihan tlh dbuat…mgkn kerana takut kalah…
-Aiman tny saiz baju ak…ah sudah nk buat aper plak bdk nih???ini mnunjukkan yg Aiman kesahh…
-Antara cita2 Aiman adalah mnjadi Imam,tp cita2 dy ni dy bisik kt aku sbb malu agakny...hehe,sory Aiman,cikgu xbleh simpan rahsia,hahaha
-Pd 17 May,jam 1851,ak mnerima pnggilan misteri…n 3 minit kmudian msg dmi msg masuk n berbunyi,”Cikgu Zul nak hadiah apa?”;”Ni azim lah cikgu”;”Cepat lah cikgu nak hadiah apa nanti kredit azim habis”;”Ok”;”Tengah makan ni”;”Ni nombor azim 01********”…skali Azim daaa…siap ayat n ejaan lengkap lagi…err…tp,Azim,knape name khas x huruf besar n knape xder tanda2 ayat mcm tanda soal or noktah???
-Pd 21 May plak Achoi tlh slh mengeja pkataan sir,mari kita lihat bukti mlalui msg bliau:”Se Zul saya dah bukak facebook se(NASHRUL)”…(se?????)
-N 3 kali dy msg bnda yg sama sbb brlaku ksalahan ejaan,mari kita mngesan ksalahan bliau
MESEJ 1:”Dah tengok da gambar,tak pe sir janji ade pekatan se”
MESEJ 2: ”Dah tengok da gambar,tak pe sir janji ade perkatan se”
MESEJ 3:”Dah tengok da gambar,tak pe sir janji ade perkataan se”
-2 hari kmudianny,Achoi skali lg msg:”Sir saiz baju sir berapa?”;”Saje2 nk tahu”…malangny ,ak xprasan msg trsbut n lambat mereply,hahaha,pdn muka ak…
-Aih,bbudak skrg,kcik2 dh ader tipon,ak dlu masuk mktb baru ader 1st enset,tu pon 2nd hand n tu pon bla ddapati ak sorg jer yg xder tipon dlm rereamy yg baru dftr tym mlm orientasi …
-Kt sini ak mndpt 2(2 je???standard a cikgu xpopular) ‘hadiah pemecah dara’(virgin presents laaa….aper ak mngarut nih???) ak sbg cikgu(blum lg daaaa,bkl….) bersempena Hari Guru…1st hadiah dpd Muhammad berupa jam tangan Tissot,eh silap,sebiji bekas yg berisi gula2 n coklat2(ak xmkn sgt pon,bg bbudak jer byk…)n,seketul sabun wangi dpd Zarifah,jadilah…..
-Hadiah yg dberi oleh Muhammad dkesan d bengkel Kemahiran Hidup!!!xkesahlaaa….manakala bengkel Kemahiran Hidup ketika ak berskolah rendah dulu mnjadi tmpt melepak org ramai yg utama…
-Slh satu budaya yg unik yg dpraktikkn kt skolah ni ialah cikgu akn mmasang lagu2 hits masa kini utk menenangkan n merelakskan plajar especially tym kalau mcm kt klas ak org ckp ‘Take 5’,maknerny rehat 5 minit…
-Kt sini ak dintroducekan dgn lagu Hafiz AF7,Noktah Cinta n Extravaganza dpd Bunkface,trus minat n lyn beb….
-Ad sorg plakon teater Gamat n Sinbad kt skolah ni…n ak plak berlakon mnjadi 3 watak semasa pementasan drama Pygmallion yg mrupakan assignment musim luruh..
-Azim aderlah pminat Liverpool n Fernando Torres,manakala ak bukan pminat Manchester United..
-Azim telah mengisi projek buku NILAMnya dgn buku2 Naruto…wah bijak btol strategi bliau,yelah,Naruto pn buku jugak!!!
-Sufian tlh patah tgnny akibat berSmack Down dgn adikny,manakala ak dulu tlh mncederakn adik bongsu ak dgn mnaiki almari(konon2 tiang kt setiap corner ring tu)n mlompat katasny n tanpa dsnagajakn gigi arnab ak tlh mnakik kplany shingga mninggalkn parut kkal…n Ayah ak yg baru blk keje trus mlakukan sepakan ala Roberto Baggio ke bahu ak yg sdg mniarap..pdn muka!!!org wrestling tu dh pesan dh,Don’t try this at home,nk try jugak!!
-Ketika hari ujian Pend Seni yg bkl bermula pada jam 8 pg,murid2 x masuk trus ke kelas sejurus tamat perhimpunan,sbalikny,scara rombongan mnuju ke Kedai Buku…Kedai Buku msh pnuh wpun jam sdh mghampiri 8.30 pg…manakala mmbli pmadam yg bergambar bendera ngara mrupakan keutamaan ak ktika zmn perskolahan dulu,apertah lg dgn hargany yg hny 20sen…
-Semasa mnjager ujian utk drjh 1,ak terpakse mmbace setiap soalan n jwpn yg terdpt pd krtas ujian sbb dorg ni masih ader yg xtau bace(smpy dh trbagi jwpn dah)… akibatny timing ujian suma abeh lari….
-Maser jager ujian drjh 1 ni jugak,ad skali ak kne jage subjek Bhasa Arab daaa(wpun ak amik Arab tym sek menengah,tp manerla nk ingat sgt dh…)….tp nasib baek bnda2 simple je,kalau x!!!!tp malangny klas bising sbb ader non-muslim yg dok maen,ak kne bace stiap soalan(spt yg cikgu dorg nasihatkn),tp jd agak huru hara sbb ader yg tau bace yg akn bergerak cpt cket,so ak pon dh pning nk bacerkn yg maner…
-Maser jage exam drjh 3 plak utk kertas Sains,skali dlm BI jer daaa…jd trdgr a kluhan yg paper ni xder BM…so ak yg trlbih baek hati nih pon offer saper yg xtau or xphm sila angkat tgn…nah!!!almost satu klas angkt,xstop2 plak tuh…adeilaaaa….Tp,ak raser mcm senang plak soalan Sains,padahal ak bangang gila subjek nih dulu tym kt skolah…
-Ader skali ak xmsk klas darjah 3 ganti cikgu,ak jz lepak kt library,wat esaimen…n tibe2 trdgr suare,”Farizul,ader x kt sini?????”…alamak!!!PK 1 daaa….ak trus ckp trlupe,padahal wat2 lupe,kikikikiki
-Ak sanggup blk kampung,blk umah ak utk amik poster2 bola kt umah,nk bg kt bbudak….
-Smasa rehat,maser ak wat esaimen,bbudak akn mghampiri ak n ak akn stop kjap bg dorg maen game PES2010(yer a,hari2 terakhir ak kt cni…)..n maser nk pilih stadium,Azim mnyebut Anfield sbg Anfel,bkn Enfield spt yg spatutny…
-Stiap pagi pas assembly,ak akn dilambai oleh 2 gadis y bersahabat baek...
-Pggilan ak kt skolah ni oleh bbudak:Cikgu Zul,Sir Zul,Cikgu Faz,Cikgu Ensem(dulu masa bbudak ensem laa,skarg xkowt…) n Cikgu Romeo???Cikgu Romeo ni yg ak xtau mana mai nih…
-So far,ader 2 org bdk msg ak,Azim n Achoi..tp ak still dok trtunggu2 yg sorg tu…..hahahaha
-Bdk Dajah 1,Alwis tinggal di Penara tingkat 17,tersengih2 dia bla terserempak dgn ak naik lif,hahaaha
-Kt sekolah ni,ak mengadmirekn seseorg…
-Pd hari Khamis,hari terakhir ak kt skolah n pd mlmny,jam 2227,Achoi msg:”Sir sibuk ke?kalau tak boleh gi downtown saya kat downtown(kaya gila budak ni,ader downtown sndirik…)…he.tak gi pun takpe.”…n ak pon pegi…..hehehe

















2 comments:

  1. Hahaha... lawak (guling-guling)

    ReplyDelete
  2. hahaha..lawak mmg lawak...seksa,seksa jugak...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...