...visiblers...

November 6, 2010

Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adany....


Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adanya.....hurmmmm,mmg kna btol lagu ni bg sesape y ikhlas nk carik psgn n cinta mati trus,sesape y xikhlas bleh peg dgr lagu laen...kalau nk cari calon isteri,law bleh si dia knalah ader sume nih,barulah terbaek InsyaAllah:

1. Berpegang Kepada Agama

Wanita yang berpegang kepada agama mempunyai keperibadian yang unggul. Batas-batas syariat yang dipegang dan terpelihara dalam hidupnya mengangkat martabat dirinya sebagai seorang yang layak dikagumi oleh lelaki. Dia tidak akan melakukan sesuatu yang bertentangan dengan syariah Islam. Memang beruntung mana-mana lelaki yang beristeri dengan wanita sebegini.

2. Kecantikan Dalaman

Wanita yang tulen adalah lemah lembut dalam perwatakannya tetapi mempunyai prinsip dalam hidup. Inilah kecantikan dalaman yang dicari oleh ramai lelaki. Kalau cantik, tu dikira sebagai BONUS.

Wanita yang mempunyai kecantikan dalaman tidak akan sesekali menjual maruah dirinya hanya untuk mencari nama dan wang. Mereka tidak akan sesekali tunduk pada nafsu atau berbuat sesuatu semata-mata kerana mahukan harta dan kekayaan.

3. Manja

Lelaki suka wanita yang keanak-anakan atau yang ada sifat manja, supaya lelaki boleh memainkan peranan sebagai pelindung. Namun begitu, sifat manja dan keanak-anakan yang melampau tidak sesuai kerana ia akan menampakkan wanita itu seperti kurang matang.

4. Pandai Menjaga Kecantikan

Lelaki menginginkan wanita yang pandai menjaga kecantikan dirinya. Wanita dan kecantikan memang susah nak dipisahkan. Mereka akan kelihatan bertambah cantik jika bijak menguruskan penampilan diri. Lelaki secara fitrahnya memang mahukan wanita yang pandai menjaga kecantikan, kerana ia akan membuat mereka bangga.

5. Berakhlaq Mulia

Wanita yang berakhlaq mulia dikenali juga sebagai wanita solehah. Wanita adalah hiasan dunia, tetapi seindah hiasan adalah wanita solehah. Merekalah ibu, isteri, kekasih dan merupakan tunjang kejayaan suami.

6. Tidak Mempamer Keseksian

Lelaki suka menjamu mata dengan melihat aurat wanita, namun tidak suka menjadikanya isteri kerana keindahan diri wanita tu seolah-olah menjadi barang pameran untuk mata semua lelaki.

7. Tidak Cerewet

Lelaki suka pada wanita yang tidak cerewet. Mengapa pula? Sebab wanita yang cerewet boleh merimaskan dan mudah menyebabkan lelaki merasa jemu dengannya. Biasanya, wanita yang cerewet suka mengkritik apa saja yang tidak disenanginya walaupun perkara itu hanyalah perkara kecil.

8. Memahami Lelaki

Wanita yang memahami hati lelaki biasanya mempunyai intuisi yang cukup kuat. Lelaki mengimpikan wanita yang mampu memahami situasinya dalam keadaan suka dan duka. Pendek kata, tanpa perlu bersuara, dia itu sudah dapat membaca riak wajah suaminya. Lantas, bertindak menghiburkan atau memberi kekuatan.

9. Sejuk Mata Memandang

Wanita yang manis wajahnya dan sejuk dipandang mata akan mendamaikan perasaan seorang lelaki. Ciri-ciri Wanita Sejuk Mata Memandang seperti di bawa ini:

.:: - Bersopan satun

.:: - Senantiasa memaniskan wajah

.:: - Senantiasa memberikan senyuman ikhlas

.:: - Menutup aurat

.:: - Ramah dan mesra

.:: - Tidak terlalu cemburu

.:: – Menghormati orang lain

....hehehe,ak cilok kt blog org nih,hihi....tp mcm ak ckp td,si lelaki plak jgn a amik kesempatan lak,law dpt y kta rasa y trbaek tu,kasi mati trus i2 cinta,lu olang tatak sideyh ka manyak kes culang,celai suma,aiyaaaaa.....hahaha...ak harap ciri2 ni ader pd 'dia'(mmg ader pown),tp itulah,sape r ak kn,prangai buruk,dh a xensem,lgpon law kita cintakn 'dia' pon,xsemestiny dy cintakn kita...mnanti dgn pnuh harapan je lah....atau....myb ak ni bleh jd 'teman' bla dperlukan sahaja kowt,hmmmm...ntahlah....bak kata seseorang,kalau kita bertmu n ykn i2 jodoh kita,berserah kpd Allah jer lah,,,hmmm,,,tp,mcamna kita nk yakin kalau dy tidak mngatakn ksediaan ataupown kesediaanny mnerima kita???huhu...xke jd rindu bayangan je tu apertah lg ttgk dh der org laen,perghhhhh....terbang separuh nafas tue....sedeyh2....mgkn btol la kata sseorg tu,biar masa y tntukan,tp skali lg ak nk modify statement ni bg btol cket,biar masa brjln smbil kita berusaha n Allah y tntukn...Y D Atas lbih tahu.....hmmmm......Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adany,,,....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...