...visiblers...

November 29, 2010

Halwa Telinga



Hmmmm...ak pon xtaw r,knaper.....knaper ak kmbali mncari lagu2 dorg nih...lagu2 Dewa 19 n Amuk,yeah yeaaahhhh!!!haha..DEWA ni mmg dh minat lame dh,sjak krusi sekolah menengah ag.siap tubuh klab pminat bwh tanah ag ngan mmber.folio math tam ak,ak lukih Dewa 19 pny band members,ak jdkn cover dpn..haha..wajib Cikgu Shimah plek pny r...slen tu,antara aktviti2 fan club bwh tnh ak tu adalah discuss pasal lagu2 Dewa,brtukar2 kaset,tgk VCD,mcm2 a..member ak sorg,Mat Naseq namay mmg kaw2 fanatik(la ni xtaw a),kira dy a kpala...haha...ak ingat ag,masa blk hostel pas cuti,dy my dorm ak trus introduce n bg ak dengaq lagu baru Dewa(wpown Once sorg je),lagu Dealova,kt ak..pastu masa Dewa ni dikaitkan sbg pnyebar doktrin Yahudi,dy a kaw2 tntang n xpcaya..haha...lagu2 Dewa byk ak pinjam n dgaq dpd dy a,cd2 MTV pon dy pny gak n dy a psg discman dy smbung ke TV kt bilik rehat..siap pi Konsert tu,konsert Pesta Mlm Indonesia...kaw2 Mat Naseq nih..Y Amuk ni plak masa alam pngajian tinggi,Bandi mmg style n ad identt tersendiri,ngan topeng dy(ak siap bli topeng ag,tp skli topeng masquerade daa,nk pakai pon xbes),ngan suara dy y mmg metal abis serta trademark Yeah Yeeaaaahhh dy...mmg r lagu dy kaw2 keras(smpy org kata lagu Black Metal),tp...ad tp dy...hayati r lirik dy,pnuh signifikan tu,mndlm tu...ha,tu dy xmaen lgu slow rock dy lg tu,kalau dy maen,perghhh,lg mnusuk kalbu laa jwby..huhu

Selangkah ke Alam Misteri...


Sdg ak tunggu lif nk naek umah,ak trpandang a sorg adik ni y baru turun dr mot0 ngan Mak n Ayah dy...hehe..Tersenyum sgsorg ak apabila tgk dy tgh mmuncungkn kain.Muka masam ala2 nk nangis jer,jln pown terkengkang2 nk naik lif...hahaha...tringat ak tym sunat dulu..bgn ppagi giler,ak,adik ak n spupu ak pown disunatkn oleh Tok Mudim yg jugak Atuk ak...masa sunat ni mmg xsdar lgsg,ttgk dh siap dh.Pastu nk bg sng keje,xyah muncung2kn kain mcm adik td,kami jz boh sabut jer kt kain tu.Mkn mcm biaser a,mkn mmg bpantang.Pastu aktvt2 buas mmg trpaksa dkurangkn,n ak pon trlntar je a,tp nsb baek Ayah ak dh bekalkan magazine2 Apo?,Ujang utk ak bacer,s0,xtrasa sgt r kbosanan thp tenggiling laut tu.Proses nk baek plak lamer n bila nk buang air tu a plg ngeri....eeeee...aw...ngeri+seram i ingat2 blk..haha..skang sume dh slamat,trutama spupu ak a,dh kawen dh pon.So,sape y xsunat tu,cpt2 la ea,cuti skolah skang nih =]

Kalaula.....

Kalaula 3 pluang 1 on 1 tu msk n Carra(dslocated shoulder) still maen......hmmmm.....aperpown,ak ttp bsyukur krana Liverpool's display n masakan Hodgson smakin sdap utk dtonton...YNWA!!!!














sumber foto:liverpoolfc.tv.co.uk

November 26, 2010

Kau Begitu Sempurna =]



Lirik lagu dr band Andra and the Backbone ni sgt simple,tp bila disulamkan dgn melodi y jugak simple tp indah...iany mnjadi begitu....sempurna =)...n ak nk tujukan lgu ni kt seseorg yg ak anggap special n begitu....sempurna...hehe=]

SEMPURNA

Kau begitu sempurna
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan slalu memujamu
Di setiap langkahku
Ku kan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa ku bayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Tak kan mampu menghadapi semua,
hanya bersamamu ku akan bisa
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku, lengkapi diriku
oh sayangku kau begitu,

sempurna....

Kau genggam tanganku
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikan kata yang hapus semua sesalku


video

Rahsia-Rahsia


Sume org ader rahsia masing2,rahsia ni sebenarny kita kna luahkn so rahsia tu xmnjadi rahsia lagi,tp y pnting make sure kita luahkn kpd seseorg yg kita prcayai...huhu...aperla yg ak merapu nih?paperpown lyn r lagu ni....

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess

'Til all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My God, amazing that we got this far
It's like we're chasing all those stars
Driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve

And when a situation rises
Just write it into an album
Sending it straight to gold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got no shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'm 'a tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, all my secrets away

XmX



Aper prasaan korg.......
Kalau........
Korg Xtau exam masuk per.......
Blur........
n.......
ttiba........
ader msg msk.........
kt tipon korg.......
n......
msg tu.......
dr.....
lecturer korg......
bgtau sth........
tp.....
tgk2......
bila dpt ketas xam.....
haram......
seketoi pon xmasuk!!!!!
&#$%#@

November 25, 2010

Bidadari Di Kesunyian


Sbuah lg lgu y xrugi dlyn,hasil buah tgn Encik Ahmad Dhani mnerusi side projek bliau,Ahmad Band....Layan....

BIDADARI DI KESUNYIAN

S'gala damai datang
saat dia menjelang
kurasakan lagi sejuk di peluknya
halus tutur kata yang s'lalu tercipta
mengundang naluri untuk sandarkan letihku

S'gala hampa datang
saat dia menghilang
tak pernah berharap datangnya lagi bidadari
dia datang tepat di saat yang tak tepat
kuharap ada yang mengerti mengapa begini

Dia bidadari di kesunyian
di gelapnya malam isi sepi
meski peran itu
mungkin ungkapkan kesunyian hati
kita berdua saat ini

dia masih saja tampakkan senyumnya
meski bumi yang dia pijak lelahkan langkahnya
belum cukup rasa yang kini tercipta
baru saja dia di sini wanginya masih tertinggal

Dia bidadari di kesunyian
di gelapnya malam isi sepi
meski peran itu
mungkin ungkapkan kesunyian hati
kita berdua saat ini

Bidadari kesunyian isi sepi (4x)

Dia bidadari di kesunyian
di gelapnya malam isi sepi
meski peran itu
mungkin ungkapkan kesunyian hati
kita berdua saat ini

S'gala damai datang
saat dia menjelang
kurasakan lagi sejuk di peluknya
halus tutur kata yang s'lalu tercipta
mengundang naluri untuk sandarkan letihku

Bidadari sambut aku...
Bidadari peluk aku...


video

video klip ni lbih pendek dri laguny y sebnar...

November 24, 2010

Don't Blame Him,Blame FIFA!

So,kalau smlm ak tunjuk Suarez mggigit,so ini adalah consequence seterusny,,,sabaq la Encik Suarez no.....

Ajax striker Luis Suarez has been handed a seven-match ban by the Dutch FA (i.e. the KNVB) after leaving an imprint of his dentistry all over PSV defender Otman Bakkal‘s fleshy parts when the two clubs met in the Eredivisie last Saturday.

Suarez has already accepted a two-match suspension from Ajax after the club reviewed video footage of the incident, and now the KNVB’s disciplinary committee have also issued their lengthy sanction for what they deemed to be an unnecessarily ‘violent act’.

The Uruguayan now has until this afternoon to either accept or reject the ban, but is claiming that there were mitigating circumstances in his decision to gnaw on Bakkal’s clavicle – he was ‘a little tired’:

“No, I do not regret what happened. Normally I always keep calm but I didn’t … I’m a little tired. This week I had to travel a lot.”

Aw, bless his little cotton socks, the poor lamb was just knick-knacked. Several weeks of enforced hibernation should do the trick!


This Is Why He Is "The Special One"


Jose Mourinho mmg terkenal ngan keangkuhannya,kalau x,xderny dy claim yg dy The Special One...hahaha...tp inilah antara sbbny,knapa dy sthp lbh tggi compared to manager laen n knape dy mmg Special One.....



Last night in the UEFA Champions League, Real Madrid were 0-4 ahead away to Ajax as the match reached its final stages, and were as comfortable as can be.
Having already qualified and secured top spot, Xabi Alonso and Sergio Ramos both knew that a booking in their last group G match would see them suspended for their first knockout tie.
However, if they were to get booked again – and thus receive Red Cards – they would be banned for their inconsequential final group game instead, and receive a clean slate for the crucial stages of the competition.
Did Jose Mourinho instruct them to get themselves sent off for a second yellow card in order to escape a potential ban in the crucial part of the tournament?
If so, can UEFA legitimately give any retrospective punishment for, shall we say, bending the rules?
We’ll let you be the judges of this one. Here’s the video.




Interestingly, Spanish daily sport newspaper Marca believe they have spotted Mourinho whispering instructions to backup goalkeeper Jerzy Dudek, who forwards the information to Iker Casillas, who then tells Ramos. The picture below shows each stage of the process of the Chinese whispers.

Matchday 5 UEFA Champions League:Group E-H

So,hinilah dy result n standing after MatchdaY 5 UEFA Champions League......















My Future Teaching Aids-Hahaha

As a future teacher,I hope I can implement this in the classroom,hahaha

November 23, 2010

Luis Suarez Gigit




Hahaha....Remember Luis Suarez?Luis Suarez y claim 'Hand Of God' moden milik dia tu...kali ni dy wat hal lg,b4 ni dy ikut Maradona,kali ni ala2 Mike Tyson plak...haha


Ajax have suspended their captain Luis Suárez for two matches after he bit PSV Eindhoven's Otman Bakkal on the shoulder during their 0-0 draw on Saturday.

The Uruguayan striker could also face disciplinary action from the Dutch Football Association which said today it would investigate the incident which was missed by the match referee.

Ajax said on their official website that Suárez would pay an undisclosed fine which will be donated to charity.

Suárez, who has scored seven league goals this season, will miss league matches against VVV Venlo and NEC Nijmegen but he will be available for tomorrow's Champions League match against Real Madrid.

Suárez earned Uruguay a place in this year's World Cup semi-finals when his deliberate handball in the final minute of extra time against Ghana prevented a decisive goal from Dominic Adiyiah. The striker, who blocked Adiyiah's attempt with two hands on the line, was sent off but his team mates went on to win a penalty shoot-out.

Suárez's nibble occurred in stoppage time against PSV after the referee Bjorn Kuipers showed Ajax's Rasmus Lindgren a straight red card for a rough tackle on the PSV playmaker Ibrahim Afellay.

Suárez argued with Bakkal, who stood on the Uruguayan's foot, prompting him to bite Bakkal's shoulder.

"I don't know if he bit hard but this morning I spoke about it with Luis," the Ajax coach Martin Jol told a news conference on Monday hours before the club announced the suspension.

"The outcome of our conversation we will announce after the match against Real Madrid, but he will be our captain against the Spaniards."

....sumber dipetik dr The Guardian....

video

Targeted...

My next book,targeted.......

Sori abg Obertan.....



Mengumumkan,kembar Obertan adalah.........jeng....jeng....jeng.......








sory pminat MU...hahaha

Hehe...Samer X???Samer X???

INDRA PUTRA---JOSE BOSINGWA

SHUKOR ADAN---PAVEL PARDO

FAIZAL ABU BAKAR---JONG-TAE-SE

November 22, 2010

Carilah Dia...



KU CARI DAMAI ABADI

Aku cari bukan harta bertimbun-timbun,
Untuk hidup kaya,
Aku cari bukan wang berjuta-juta,
Untuk hidup bergaya,
Aku cari bukan kawan-kawan,
Untuk hidup sekadar berfoya-foya,
Aku cari mana dia Al-Ghazali,
Aku cari mana dia Al-Shafie,
Kita bongkar rahsia kitab suci,
Cari pedoman
Kita bongkar rahsia sunnah nabi
Cari panduan
Aku hidup kerana Dia Rabbi
Dialah teman
Dialah wali
Dia mencukupi
Aku hidup bererti
Menikmati damai abadi

...sajak nukilan Pak Lah,mantan PM kita.....renung2kan...

November 21, 2010

I'm So M(a)NIA!!!!


HuHuHU.....Adakah aku seorang penghidap insomnia???mende insomnia tu???ader kaitan ngan sup sum2 ke?...atau gerai pisang goreng Mak Som?hahaha...sebenarny insomnia ni maksud dy kesulitan untuk tidur atau kesulitan untuk tetap tertidur, atau gangguan tidur yang membuat penderita merasa belum cukup tidur pada saat terbangun. In English,it's defined as sleeping difficulties lah..huhu...so,sedar Xsedar dr jam 12.45 tghari lbh kurang hari Jumaat,mmbawa ke hari ini hari Ahad(skrg 5.31am),ak masih xberbaring dan mmejamkan mata ak nie...hoho...utk apa??utk sesuatu y nikmat y kita semua panggil tidooooooooooooo....hurmmmm....nmpky pulun habis ak nk siapkan esaimen ni,tp bkn esaimen biasa nih,luar biasa!!!dr kul 1 pg lbh hari Sabtu,smpy ke 5 lbh td,baru ak selesai PRINT shj..ya,dr 1 am lbh tu smpy pg kul 5 ari Ahad ni,mmg ak sekadar mmprint shj...bygkn pnylah tebal...ahahaha...xpe...dh siap bind nnt,InsyaAllah ak kasi tnjk tgk...haha...now,ak nk tggu Subuh,pastu ak nk beradu bak Sleeping Beauty...jgn smpy trbangun hari Selasa dh lah,ad final tueeeeeeeee.....

November 6, 2010

Kamus Jawa


Hahaha...memandangkn blog ak ni dh thp internasional(prasan),ak nk ajar 3rd language ak,Bhasa Jawe,,,hakhakhak

BOCAH...bkn lucah=bbudak
LANANG....tu y Tun Sri Lanang kot=llaki
WEDOQ...bkn bulldog atau rottweiler ye=pmpuan
SIJI...bkn sijil branak atau sijil kmatian=1
LORO...bkn lorong2 sesak bak dlm Ranggi Metropolis nyanyian Wings=2
TELU...bkn telur atau dlm bahasa Kedahny,teloq=3
PAPAT...bkn popo atau papan=4
LIMO,,,bkn limosin atau lemau=5
NENEM...bkn Vietnam=6
PITU,,,bkn pintu atau rancangan Cari Menantu=7
WOLU...bkn waklu=8
SONGO...bkn Jacques Songo'o si bks pnjaga gol Cameroon itu ye=9
SEPULOH...xkan dua puluh plak=10
SITIK.bkn anak ITik Tok Wi,sape Tok Wi ni senaY,asal anak itik dy yg org lagukn?=cket
OKEH...jgn sbut Okey plak=byk
GEDI...xde kaitan ngan Tok Kadi=besar
CILIK,,bkn cili besar atau cili burung=kecik
IRENG...ingat arang je=hitam

....haha,dh la,agpown vocab ak bkn byk pown,ckp pown reti cket2 je...huhu....ejaan xpnting,pronunciation dutamakn,jnji ader bunyi....hohoho

Perempuan~


Perempuan datang atas nama cinta
Bunda pergi karena cinta
Digenangi air racun jingga adalah wajahmu
Seperti bulan lelap tidur di hatimu
yang berdinding kelam dan kedinginan
Ada apa dengannya
Meninggalkan hati untuk dicaci
Lalu sekali ini aku melihat karya surga
dari mata seorang hawa
Ada apa dengan cinta

Tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya..

Bukan untuknya, bukan untuk siapa
Tapi untukku
Karena aku ingin kamu
Itu saja.

Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adany....


Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adanya.....hurmmmm,mmg kna btol lagu ni bg sesape y ikhlas nk carik psgn n cinta mati trus,sesape y xikhlas bleh peg dgr lagu laen...kalau nk cari calon isteri,law bleh si dia knalah ader sume nih,barulah terbaek InsyaAllah:

1. Berpegang Kepada Agama

Wanita yang berpegang kepada agama mempunyai keperibadian yang unggul. Batas-batas syariat yang dipegang dan terpelihara dalam hidupnya mengangkat martabat dirinya sebagai seorang yang layak dikagumi oleh lelaki. Dia tidak akan melakukan sesuatu yang bertentangan dengan syariah Islam. Memang beruntung mana-mana lelaki yang beristeri dengan wanita sebegini.

2. Kecantikan Dalaman

Wanita yang tulen adalah lemah lembut dalam perwatakannya tetapi mempunyai prinsip dalam hidup. Inilah kecantikan dalaman yang dicari oleh ramai lelaki. Kalau cantik, tu dikira sebagai BONUS.

Wanita yang mempunyai kecantikan dalaman tidak akan sesekali menjual maruah dirinya hanya untuk mencari nama dan wang. Mereka tidak akan sesekali tunduk pada nafsu atau berbuat sesuatu semata-mata kerana mahukan harta dan kekayaan.

3. Manja

Lelaki suka wanita yang keanak-anakan atau yang ada sifat manja, supaya lelaki boleh memainkan peranan sebagai pelindung. Namun begitu, sifat manja dan keanak-anakan yang melampau tidak sesuai kerana ia akan menampakkan wanita itu seperti kurang matang.

4. Pandai Menjaga Kecantikan

Lelaki menginginkan wanita yang pandai menjaga kecantikan dirinya. Wanita dan kecantikan memang susah nak dipisahkan. Mereka akan kelihatan bertambah cantik jika bijak menguruskan penampilan diri. Lelaki secara fitrahnya memang mahukan wanita yang pandai menjaga kecantikan, kerana ia akan membuat mereka bangga.

5. Berakhlaq Mulia

Wanita yang berakhlaq mulia dikenali juga sebagai wanita solehah. Wanita adalah hiasan dunia, tetapi seindah hiasan adalah wanita solehah. Merekalah ibu, isteri, kekasih dan merupakan tunjang kejayaan suami.

6. Tidak Mempamer Keseksian

Lelaki suka menjamu mata dengan melihat aurat wanita, namun tidak suka menjadikanya isteri kerana keindahan diri wanita tu seolah-olah menjadi barang pameran untuk mata semua lelaki.

7. Tidak Cerewet

Lelaki suka pada wanita yang tidak cerewet. Mengapa pula? Sebab wanita yang cerewet boleh merimaskan dan mudah menyebabkan lelaki merasa jemu dengannya. Biasanya, wanita yang cerewet suka mengkritik apa saja yang tidak disenanginya walaupun perkara itu hanyalah perkara kecil.

8. Memahami Lelaki

Wanita yang memahami hati lelaki biasanya mempunyai intuisi yang cukup kuat. Lelaki mengimpikan wanita yang mampu memahami situasinya dalam keadaan suka dan duka. Pendek kata, tanpa perlu bersuara, dia itu sudah dapat membaca riak wajah suaminya. Lantas, bertindak menghiburkan atau memberi kekuatan.

9. Sejuk Mata Memandang

Wanita yang manis wajahnya dan sejuk dipandang mata akan mendamaikan perasaan seorang lelaki. Ciri-ciri Wanita Sejuk Mata Memandang seperti di bawa ini:

.:: - Bersopan satun

.:: - Senantiasa memaniskan wajah

.:: - Senantiasa memberikan senyuman ikhlas

.:: - Menutup aurat

.:: - Ramah dan mesra

.:: - Tidak terlalu cemburu

.:: – Menghormati orang lain

....hehehe,ak cilok kt blog org nih,hihi....tp mcm ak ckp td,si lelaki plak jgn a amik kesempatan lak,law dpt y kta rasa y trbaek tu,kasi mati trus i2 cinta,lu olang tatak sideyh ka manyak kes culang,celai suma,aiyaaaaa.....hahaha...ak harap ciri2 ni ader pd 'dia'(mmg ader pown),tp itulah,sape r ak kn,prangai buruk,dh a xensem,lgpon law kita cintakn 'dia' pon,xsemestiny dy cintakn kita...mnanti dgn pnuh harapan je lah....atau....myb ak ni bleh jd 'teman' bla dperlukan sahaja kowt,hmmmm...ntahlah....bak kata seseorang,kalau kita bertmu n ykn i2 jodoh kita,berserah kpd Allah jer lah,,,hmmm,,,tp,mcamna kita nk yakin kalau dy tidak mngatakn ksediaan ataupown kesediaanny mnerima kita???huhu...xke jd rindu bayangan je tu apertah lg ttgk dh der org laen,perghhhhh....terbang separuh nafas tue....sedeyh2....mgkn btol la kata sseorg tu,biar masa y tntukan,tp skali lg ak nk modify statement ni bg btol cket,biar masa brjln smbil kita berusaha n Allah y tntukn...Y D Atas lbih tahu.....hmmmm......Tuhan kirimkanlah aku,kekasih y baik hati,y mncintai aku,apa adany,,,....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...