...visiblers...

January 6, 2011

Adik Baru+Lama:Nama Sy Ayip =)

Setelah lama menyepi,hari ke2 persekolahan sesi 2011 adalah hari pertama lawatan sosial aku ke Seri Perak bg thn ni. Tujuan ak sng jer, nk snap kerenah bbudak di awal2 persekolahan ni sbb almaklumlah, mesti byk drama2 tangis pny kn,haha…tp ternyata suma tu meleset n terbukti bbudak Seri Perak ni tabah2 belaka.Tp,nilah hasil lwtn ak kali nih:

-Budak pertama y ak selisih,n scara kbtulannya,adik ksygn aku,si Aqil n trus ak tampar pipi dy,haha.
-2 bdk pra y plg mnja ngan ak taun lps,Irfan ngan Haziq dh xder dh,dorg dh xskolah cni dh,huhu…sedeyh…rindu giler a ak kt dorg,xder a Otromen2 dh =(
-Antara lineup bbudak pra utk taun ni yg ak ingat namer dorg:
MUKA2 BARU:Hakimi,Harith,Ashree,Ayip(Arif),Yasmin,Yashwini,Putra Irfan,Adam,Danish
OTAI:Along,Aqeela,Cassandra,Kishenraj
-Danish merupakan plajar pra y enggan bersekolah pd taun lps walaupown sdh mngadiri prsekolahn sparuh jln,jd bliau xdiiktiraf sbg otai yer….manakala slps 2 hari persekolahan sesi 2011,seorg plajar pra tlh pulang ke rumah,n adakah dia akan kmbali,tidaklah diketahui sama sekali.
-Putra Irfan pula merupakan adik kpd Putri Irene,plajar drjh 2 taun ni,n adik ak la jgk ni,n ini merupakan budaya spesel d sekolah ni sbb mest ader jer wakil2 y djage oleh Teacher Mun n Kak Pah stiap taun dr satu2 family.
-Kalau xsilap ak,Cassandra ader hubungan adik beradik ngan Yashwini.
-Yasmin merupakan sedara Raziq,bdk pra taun lps.
-Aqil mcm makin smangat je bdn dy n dh tau mmbace dgr2ny..kne kc hadiah tu.
-Aliffi xabis2 bgtau kwn2 d y ak lukis utk pra dorg gamba Otromen.
-Erin nmpkny sdh insaf,dh brtudung dh dy,Alhamdulillah…haha
-Menu hari ke2 persekolahan di pra,bihun goreng…peberet haku tuh,8 kali tmbh pon buleh haku.
-Smase wktu mkn,Putra Irfan hny berselera mkn 2 helai bihun shj,tu pown xmsuk sumerny…ternyata dr raut wajahny bliau begitu rindu kpd seseorg y trlalu dsygi n diingatiny,lalu mnybbkn bliau termenung bgitu jauh merenung masa hadapan.
-Putra Irfan berjejeran air matany,n Teacher Mun mmaenkan pranan ibu ktika ini.Tersenyum je aku bila dgr Teacher Mun dgn Irfan di ribany,mmujuk bliau dgn pujukan y antarany berbunyi bgini n lbih krg camni a maksd dy,”Irfan plg rindu kt sape?”;n mgkn mrujuk pd mak Irfan,”mase ni dy tgh basuh baju”…hahahaaha…bgitu leka skali Teacher Mun mmujuk Irfan smpykan…….Irfan dh terkencing dlm sluar n akibatny xdptlah Teacher Mun stay mlebihi 1.30pm,kuikuikui
-Mgkin plajar plg gemilang bg pra thn ni,Harith kowt…..alif ba ta,ABC sume mcm no hal je bg dy,tp nmpkny sng sket keje Teacher Mun ngan Kak Pah taun ni sbb bleh kata majority dorg ni dh “ready to learn”(pinjam istilah Teacher Mun ni,hehe).
-Mungkin Yasmin plajar y agak aneh pd kali ini,krana ske berada n bergerak xdok diam kmana2 shj ktika guru sdg mngajar…ish3…
-Along mgadu kpd Cikgu Azimah,mgatakan Aqeela xmnjirus slps mmbuang air besar,namun dibangkang n dinafikan dgn keras n lantang, n tegas oleh Aqeela.
-Kexbolehan ak utk berimaginasi ketika melukis smemangnya terbukti,nk lukih betik,oren ngan pisang utk Teacher Zai y juga merupakn mak Aqil pon xreti kalau xde contoh.
-Mnurut Teacher Mun,smasa Harith ngan slh sorg rakanny ke tandas,dy tlh brpth blk slps tlh msk ke tandas utk bertny kpd Teacher Mun bacaan doa masuk ke tandas,hahaha…baguih2
-Arif xdpt mnyebut namerny sendiri dgn btol krana stiap kali dtanya sape name,jawapanny,”Ayip.”…ke namer dy mmg Ayip ni???
-Hmmm,heran ak ngan si Ayip ni,trtny2 ak bila ak perhatikan adik ak sorg nih,asal a dy suka temukan ibu jari dy ngan jari telunjuk utk buat huruf ‘o’…smpy suatu masa,ak trpandang si Ayip nih menggali emas di lobang hidungny,n tnpa mmbuang masa lagi,dbntukny lg formasi ‘o’ td,kndian,tuing....oooooo…..sng nk jentik n sebarkn emas tu rupany,hahaha,pmerhatian ak trnyata berbaloi…

Pergghhh…pnat gak nk perah otak ak nih,nk rewind blk n nk tulis…cne a org y tulis nvel tu??rajin giler,hahaha…puas hati ak dpt jumpe adik2 ak,tgk dorg ni snyum,gelagat dorg,kui3,sbr ye adik2 sume,nnt ader elaun,ader r buah tgn,haha














......SEKILAS........
video

2 comments:

  1. sungguh tragis membaca bait2 irama yang dilontarkan...hehehe....boleh menjadi salah satu rujukan penting untuk buat rekod anekdot prasekolah nie....
    memang tak keruan lepas dapat tau putra irfan telah kebocoran...tapi nak buat macam mana....terima seadanya...
    yang pasti teacher mun pun sangat rindu sama haziq juga...kelas menjadi sunyi sepi...

    ReplyDelete
  2. putra irfan rindu ibu...haha,masih trcari2 rentak dlm khidupan tnpa seliaan ibu tercinta,kuikuikui...jgn takut,nmpkny klas taun ni bbudak xmmalu utk brckp trutama si Harith tu,cerdas smcm,haha...rindu nk men ngan Haziq n Irfan nih,tp seb bek Aqil ader lg...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...